top of page

Karakteristike

Nepobjediva kvaliteta

CROSS COUNTRY LEATHER

Garantovani kvalitet

Ova prozračna, vodootporna koža je perfektna za dječju obuću. Kombinacijom komforta, i izdržljivosti, ovaj materijal je fleksibilan i nudi jednostavno održavanje. Potrebno je samo koristiti blagi sapun i vodu i obuća će ponovo izgledati kao nova. Naša XC koža je proizvedena u Evropi, i dolazi u širokom asortimanu boja i vrsta finiša.

Cute-girl-playing-with-a-tablet-computer
_Boy-and-sister-wearing-rubber-boots-looking-down-at-in-rain-puddle

ECO PERFORMANCE LEATHER

Samo najbolje

Naša ekološka, bez kroma, vodootporna koža se proizvodi u saradnji sa vodećim evropskim kožarama, te može podnijeti test vremena i vremenskih prilika. Ovoj vrsti kože se može ući u trag, od krave na kojoj je bila, pa čak i do farme na kojoj je krava uzgajana.

Ekološka obuća

A) Naši đonovi su otporni na habanje, fleksibilni i nude najbolje moguće "prijanjanje". Gumeni i elastomerni spojevi su zagarantovano bez Kloroalkana i Nitrosamina. Nova generacija đonova je certificirana da je bio razgradiva u 1425 dana, u skladu sa Evropskom Direktivom CE 94/62
 
B) Kože su 100% vegetabilne, proizvedene u harmoniji sa prirodom, i apsolutno bez Arsena, Kamdija, Kroma, Olova i drugih štetnih tvari. Neka zrna, biljezi i ožiljci su dio prirodnog koncepta i čine svaki par jedinstvenim.
 
C) Gornja koža je hidrofobična i nepromočiva, zahvaljujući specijalnom receptu tokom izrade, koristeći prirodne masti, voskove. Sa adekvatnom pažnjom, koža će razvijati svoju patinu i individualnu ljepotu.
D) Mi koristimo vegetabilnu kožu (sa prirodnom prozračnosti), i goveđe ili vunene podstave. Ovi prirodni materijali dolaze sa dokumentovanim porijeklom i izabran je da pruži izvrsnu udobnost nošenja.
 
E) Dodatna uložna tabanica je od 100% vegetabilne kože.
 
F) Sve tkanine, pertle i ostali tekstilni materijali su oekotex certificirani.
 
G) Naš tradicionalni način montiranja je dugotrajan i pruža dobru podršku za noge, vrhunsku udobnost i ukupnu stabilnost i zaštitu.
Toddler-girl-chasing-and-catching-bubbles
bottom of page